Heldere paddenstoelensoep

Heldere paddenstoelensoepBenodigdheden voor ongeveer 4 personen
•    Een scheutje olijfolie
•    1 ui
•    2 teentjes knoflook
•    1 rode peper
•    1 wortel
•    2 stengels bleekselderij
•    750 gram gemengde paddenstoelen (zoals champignons, kastanjechampignon, oesterzwam, shiitake, nameco, etc.)
•    1,5 liter water
•    4 kruidenblokjes (Natur Compagnie)
•    20 gram verse peterselie
•    Een paar takjes verse tijm
•    Peper naar smaak

Bereidingswijze
•    Pel en snipper de ui.
•    Pel de teentjes knoflook en snijd het fijn.
•    Was de rode peper, snijd hem doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd de peper fijn.
•    Was de wortel en snijd hem in fijne blokjes.
•    Was de stengel bleekselderij en snijd hem in dunne ringetjes.
•    Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of stukje keukenpapier.
•    Houd de paddenstoelen grof, dus snijd of scheur ze in wat grotere stukjes.
•    Verwarm in een soeppan een scheutje olijfolie.
•    Bak de ui, knoflook en rode peper een paar minuten onder voortdurend omscheppen.
•    Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak het nog 5 minuten.
•    Doe de paddenstoelen, het water en de kruidenblokjes in de pan en breng het aan de kook.
•    Zet het vuur zacht en laat de soep 20 tot 25 minuten zachtjes koken.
•    Was de peterselie en tijm en voeg het toe aan de soep.
•    Breng verder op smaak met peper.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *