Havermoutmuffins

Verrukkelijke havermoutmuffinsBenodigdheden voor 12 stuks
•    2 bananen
•    200 ml rijstmelk
•    200 gram havermout
•    2 theelepels wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    3 theelepels kaneel
•    100 gram blauwe bessen

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius.
Zet 12 cake / muffinvormpjes klaar op een bakplaat.
Haal de schil van de bananen en prak ze in een schaal fijn.
Voeg de rijstmelk toe en meng het geheel.
Doe in een andere schaal de havermout, wijnsteenzuur en kaneel en meng het.
Voeg het bananenmengsel bij het havermoutmengsel en roer het met een lepel tot een egaal geheel.
Roer tenslotte de blauwe bessen erdoor.
Verdeel het beslag over de cake / muffinvormpjes.
Bak de muffins in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Verrukkelijke havermoutmuffins

Tips
•    De muffins zijn gaar als een satéprikker er schoon uitkomt;
•    Je kunt de blauwe bessen ook vervangen voor ander fruit  of rozijnen, of helemaal weglaten;
•    Als je de muffins zoeter wilt maken kun je eventueel wat ahornsiroop of palmsuiker toevoegen aan het beslag.

Verrukkelijke havermoutmuffins     Verrukkelijke havermoutmuffins

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

2 Reacties op Havermoutmuffins

  1. Ineke schreef:

    Ze zijn -zoals al jouw recepten- verrukkelijk! Die houden we erin hoor! Jammie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *