Havermoutkoekjes

HavermoutkoekjesBenodigdheden voor ongeveer 16 koekjes
•    100 gram kokosolie
•    4 eetlepels plantaardige melk (bijvoorbeeld rijstmelk)
•    40 gram palmsuiker
•    90 gram havermout
•    40 gram boekweitmeel

 

 

Kokosolie     Rijstmelk

Palmsuiker     Havermout

Boekweitmeel     Havermoutkoekjes voor

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed een bakblik met bakpapier.
Smelt de kokosolie in een pannetje.
Haal het pannetje van het vuur.
Roer de plantaardige melk erdoor.
Voeg de palmsuiker, havermout en boekweitmeel toe en roer het met een houten lepel tot een egaal geheel.
Maak bergjes van het deeg op het bakbik en druk het een beetje plat.
Bak de koekjes gaar en bruin in ongeveer 20 tot 25 minuten, afhankelijk van hoe dun je ze hebt gemaakt.

Havermoutkoekjes na

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

10 Reacties op Havermoutkoekjes

  1. Evelien schreef:

    Ik zie net dat je er 16 koekjes van kan maken… heb ik ze miss. iets te groot gemaakt? Ik heb namelijk maar 9 gemaakt.

    • Paulien schreef:

      Hoi Evelien,

      Dan heb je ze vast groter gemaakt dan ik, maar dat geeft niets toch? Hooguit zijn ze dan ook wat dikker en kan je ze iets langer in de oven hebben.

      Geniet ervan!

      Groetjes,
      Paulien

      • Evelien schreef:

        Helaas, mislukt. Op een of andere manier willen die havermoutkoekjes bij mij niet echt lukken. Aan de buitenkant helemaal zwart. Had zelfs de temp. iets lager.
        HEt beslag was ook erg dun, misschien dat het daar aan lag?

        • Paulien schreef:

          Ah, dat is jammer! Het beslag is bij mij ook vrij dun, en niet samenhangend. Doordat ik er hoopjes van maak op de bakplaat en het ga bakken worden het samenhangende koekjes. Ik weet niet zo goed wat ik je kan aanraden, misschien toch nog de temperatuur lager?

          Groet,
          Paulien

          • Evelien schreef:

            De temp. had ik al iets lager. Ze zijn op zich wel goed te eten, lekker knapperig. Alleen niet echt visite proef ;-). De randen zijn wat aan de donkeren kant. In de oven zelf leken ze erg verband, maar viel dus nog wel mee.

            Nu staan de pindakaaskoekjes in de oven.

          • Paulien schreef:

            Het is toch altijd even puzzelen, de ene oven is de andere niet, dat blijkt maar weer. Oeh, de pindakaaskoekjes, die zijn hier op het moment favoriet!

            Goed weekend!
            Paulien

  2. merel schreef:

    Kan je in plaats van boekweitmeel ook amandelmeel gebruiken?
    Heb geen boekweitmeel in huis.

    Groetjes Merel

    • Paulien schreef:

      Beste Merel,

      Dat heb ik zelf niet geprobeerd met dit recept. Ik denk dat het wel kan, hoewel de smaak en structuur wel zal afwijken van het oorspronkelijke recept. Misschien ook even de baktijd in de gaten houden, eerst even iets korter en dan later nog een paar extra minuten als dat nodig is. Succes!

      Groetjes,
      Paulien

  3. Betty Bronsveld schreef:

    Beste Paulien,
    Ik zoek al een tijd naar een recept voor havermoutkoekjes. Dit recept komt dus als geroepen. Maar één van ons is overgevoelig voor boekweit. Waardoor kan ik dit het best vervangen? Kokosmeel of amandelmeel of …..?

    • Paulien schreef:

      Beste Betty,

      Wat leuk dat je nu een recept gevonden hebt! Ik heb deze koekjes nog niet gemaakt met een ander soort meel dan boekweit, dus het is even uitproberen. De structuur en smaak verandert natuurlijk iets als je een ander soort meel gebruikt, en soms moet je bijvoorbeeld even iets meer of juist minder kokosolie toevoegen. Ook kan het zijn dat je de koekjes net wat minuten korter moet bakken, etc. Dat is even testen.

      Succes!

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *