Groentesoep

Eenvoudige en snelle groentesoepBenodigdheden
•    2,5 liter water
•    5 kruidenblokjes (peterselie)
•    150 gram sperziebonen
•    250 gram wortel
•    250 bleekselderij
•    1 eetlepel dille
•    1 eetlepel basilicum
•    1 eetlepel bieslook
•    1 eetlepel peterselie
•    Zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze
Haal de puntjes van de bonen en was ze.
Breek ze daarna in stukjes van ongeveer 2 cm.
Maak de wortels schoon, halveer ze eventueel, en snijd ze in dunne plakjes.
Was de bleekselderij en snijd in dunne maantjes.
Breng het water in een ruime pan aan de kook en voeg dan de kruidenblokjes toe.
Roer totdat de blokjes zijn opgelost.
Voeg de groenten toe en breng opnieuw aan de kook.
Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de kruiden en peper toe.

Tips
•    Je kunt eindeloos variëren met groenten voor deze soep. Denk aan bloemkool, champignons, paprika, etc.;
•    Voeg aan het einde een hand taugé toe.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *