Groene linzensalade

groene linzensaladeBenodigdheden voor 3 tot 4 personen
•    250 gram groene linzen
•    Een halve komkommer
•    12 cherrytomaatjes
•    2 handjes druiven
•    150 gram wortels
•    2 bosuitjes
•    Een paar radijsjes
•    3 eetlepels olijfolie extra vierge
•    1 eetlepel azijn
•    1 eetlepel gedroogde bieslook
•    1 eetlepel gedroogde peterselie
•    Zwarte peper

Bereidingswijze
•    Kook de linzen volgens aanwijzingen op de verpakking.
•    Spoel de linzen af in een vergiet, en laat ze verder afkoelen.
•    Was de schil van de komkommer, en snijd de komkommer in blokjes.
•    Was de cherrytomaatjes en halveer ze.
•    Was de druiven en halveer ze.
•    Was of schrap de wortels en snijd ze in dunne plakjes.
•    Was de bosuitjes en snijd in dunne ringetjes.
•    Was de radijsjes en snijd in reepjes.
•    Meng in een kommetje de olijfolie, azijn met de bieslook, peterselie en zwarte peper tot een dressing.
•    Giet de dressing over de salade en meng het.
•    Klaar is je salade!

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.