Gierst met appel, dadel en kaneel

Gierst met appel, dadel en kaneelBenodigdheden voor 1 persoon
•    75 gram gierst
•    150 ml rijstmelk (of andere plantaardige melk)
•    1/2 appel
•    2 dadels
•    1 theelepel kaneel

Bereidingswijze
•    Doe de gierst met de rijstmelk in een pan en breng aan de kook.
•    Zet het vuur zacht en laat de gierst zachtjes pruttelen voor ongeveer 20 minuten.
•    Roer regelmatig om, zodat het niet vastplakt aan de bodem of zelfs aanbrandt.
•    Was of schil de appel en snijd in blokjes.
•    Verwijder de pit uit de dadels en snijd in stukjes.
•    Doe de gierst als het gaar is in een schaaltje.
•    Serveer met de appel, dadel en strooi de kaneel erover.

Tips
•    Het leuke aan dit ontbijt is dat je eindeloos kunt variëren met de toppings. Kies in plaats van appel voor peer, neem in plaats van dadels een handje rozijnen, vervang de kaneel voor geraspte kokos, etc. Ook pindakaas, jam, vijgen, abrikozen, hennepzaad en cacaonibs of stukjes chocolade zijn lekker erbij.
•    In de zomer is dit ontbijt lekker met frisse toppings, zoals citroen en sinaasappel. En met zomerfruit, zoals bramen, bessen, frambozen en aardbeien.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.