Gevulde portobello’s met aubergine en abrikoos

Benodigdheden voor 4 personen
•    4 portobello’s
•    1 sjalotje
•    1/2 aubergine
•    Een hand spinazie
•    4 gedroogde abrikozen
•    10 gram pompoenpitten
•    20 gram pijnboompitten
•    200 gram zilvervliesrijst
•    75 gram veldsla
•    Een paar cherrytomaatjes
•    Olijfolie
•    Walnootolie
•    Peper naar smaak
•    1 theelepel kerrie
•    1 theelepel kurkuma
•    1 eetlepel basilicum

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet het rooster erin.
Zet een ovenschaal klaar en vet deze in met olijfolie.
Borstel de portobello’s schoon met een speciaal borsteltje voor paddenstoelen of gebruik een stukje keukenpapier.
Haal de steeltjes er voorzichtig uit en snijd deze in stukjes.
Smeer de portobello’s met een kwastje in met olijfolie.
Pel en snipper het sjalotje.
Was de halve aubergine en snijd in kleine blokjes.
Was de spinazie.
Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak het gesnipperde sjalotje twee minuten zacht.
Voeg de aubergine, stukjes steeltjes van de portobello’s en spinazie toe en bak het tot dat de spinazie geslonken is.
Voeg dan de stukjes abrikoos, kerrie, kurkuma en basilicum toe en meng het.
Vul de portobello’s met het mengsel.
Bestrooi met de pompoenpitten en pijnboompitten.
Zet in de oven en bak voor ongeveer 15 tot 20 minuten gaar.
Was ondertussen de veldsla en de cherrytomaatjes.
Halveer de tomaatjes.
Doe de veldsla en de tomaatjes bij elkaar in een schaal en voeg een scheutje walnootolie en peper naar smaak toe.
Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de portobello’s op een bedje van rijst met veldsla erbij.
Geniet van je heerlijke maaltijd!

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *