Gevulde paprika’s

Gevulde paprika'sBenodigdheden voor 4 gevulde paprika’s
•    80 gram zilvervliesrijst
•    1 ui
•    4 teentjes knoflook
•    250 gram tofu
•    50 gram walnoten
•    50 gram amandelen
•    3 tomaten
•    2 eetlepels gedroogde peterselie
•    2 theelepels paprikapoeder
•    1 eetlepel tamari
•    1 eetlepel ahornsiroop of agavesiroop
•    Peper naar smaak
•    4 paprika’s
•    Een scheutje kokosolie of olijfolie

Bereidingswijze
•    Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
•    Smeer een ovenschaal in met een beetje kokosolie of olijfolie, of leg er een stukje bakpapier in.
•    Verwarm de oven voor op 200 graden.
•    Pel en snipper de ui.
•    Pel de teentjes knoflook en snijd deze fijn.
•    Snijd de tofu in kleine blokjes.
•    Hak de walnoten en amandelen.
•    Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
•    Verwarm in een wok een scheutje kokosolie of olijfolie.
•    Bak de ui en knoflook voor een paar minuten.
•    Voeg de tofu toe en bak het een minuut of drie mee.
•    Doe de noten, tomaten, peterselie, paprikapoeder, tamari, ahornsiroop of agavesiroop, en peper toe.
•    Bak dit onder af en toe omroeren ongeveer 5 minuten.
•    Voeg dan de rijst toe en meng het goed.
•    Was de paprika’s.
•    Snijd van de bovenkant een dakje af en verwijder de zaadlijsten.
•    Vul de paprika’s met het gewokte mengsel en zet het dakje er terug bovenop.
•    Zet de gevulde paprika’s in de ovenschaal en bak ze in de oven in ongeveer 25 minuten gaar.

Tips
•    Serveer met een salade, rauwkost en/of een vega burger;
•    Niet alle paprika’s blijven goed staan. Je kunt dan aan de onderkant een klein plakje afsnijden. Niet zo veel dat er een gat in de onderkant komt, maar net zo dat je een gladde onderkant hebt en de paprika goed blijft staan;
•    Varieer gerust met de inhoud van de gevulde paprika’s. Gebruik bijvoorbeeld champignons in plaats van tofu, vervang de kruiden, etc.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *