Gepofte rijst snacks

gepofte rijst snacksBenodigdheden
•    180 gram pindakaas
•    100 gram kokosolie
•    100 gram agavesiroop
•    80 gram pure chocolade (bijvoorbeeld Vivani)
•    100 gram gepofte rijst
•    5 eetlepels hennepzaad

Bereidingswijze
•    Bekleed een ovenschaal of andere bak (van ongeveer 30 x 20 cm) met bakpapier.
•    Doe de pindakaas, kokosolie, agavesiroop en pure chocolade in een pan.
•    Zet het op laag vuur en roer met een spatel totdat alles gesmolten en gemengd is.
•    Haal de pan van het vuur.
•    Roer de gepofte rijst en het hennepzaad er door heen.
•    Schep het mengsel in de ovenschaal en strijk glad.
•    Dek af en zet in de koelkast voor een paar uur, totdat het helemaal hard is geworden.
•    Snijd in blokken of repen.
•    Geniet!

Tips
•    In plaats van hennepzaad kan je ook kiezen voor chiazaad, of van allebei een beetje.
•    Je kunt het mengsel ook in een ronde springvorm scheppen en dan later in punten snijden, zo kan je het als ‘taart’ trakteren.

gepofte rijst snacks

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.