Gemengde bonensoep

Gemengde bonensoepBenodigdheden
•    Een scheutje olijfolie of kokosolie
•    2 uien
•    2 teentjes knoflook
•    2 aardappels
•    1 grote pastinaak
•    2 eetlepels tijm
•    Peper naar smaak
•    4 kruidenblokjes (ik gebruik peterselie, Natur Compagnie, je kunt ook bouillonblokjes gebruiken)
•    1 liter water
•    150 gram sperziebonen (vers of uit de diepvries)
•    200 gram doperwten (vers of uit de diepvries)
•    1 pot / blik witte bonen (à 400 gram)

Bereidingswijze
•    Pel en snipper de uien.
•    Pel de teentjes knoflook en snijd het heel fijn.
•    Schil de aardappels, was ze en snijd in blokjes.
•    Was de pastinaak en snijd in blokjes.
•    Verwarm een scheutje olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, aardappel en pastinaak voor ongeveer 5 minuten, schep het af en toe om.
•    Doe de tijm en peper erbij.
•    Leg de kruidenblokjes in de pan, giet het water erbij en breng het aan de kook.
•    Laat 15 minuten koken.
•    Voeg de sperziebonen en doperwten toe en laat nog 10 minuten koken.
•    Doe de witte bonen erbij en verwarm de soep goed.
•    Pureer met een staafmixer een gedeelte van de soep, tot dat de soep meer gebonden wordt.
•    Warm nog goed door, breng eventueel op smaak met extra kruiden en peper.
•    Eet smakelijk!

Tips
•    Het pureren met de staafmixer doe ik gewoon in de soep, op gevoel voor de hoeveelheid. Je kunt ook een gedeelte van de soep in een kom schenken en dat dan pureren en weer terug gieten;
•    Varieer gerust met groenten. Dus als je bijvoorbeeld geen pastinaak wilt, denk dan eens aan spruitjes, prei, rode ui, er kan heel veel met een soep als deze;
•    Serveer met bijvoorbeeld speltstokbrood met artisjokdip en pesto.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *