Gele curry met zoete aardappel en kikkererwten

Gele curry met zoete aardappel en kikkererwtenBenodigdheden voor 3 tot 4 personen
•    250 gram zilvervliesrijst
•    400 ml kokosmelk
•    Een zakje currypasta (van bijvoorbeeld de Natuurwinkel of Ekoplaza)
•    600 gram zoete aardappel
•    Een blikje / potje kikkererwten à 400 gram
•    Een bosje verse koriander

Bereidingswijze
•    Kook de rijst volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
•    Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
•    Breng in een wok de kokosmelk aan de kook en voeg de currypasta toe.
•    Roer totdat de currypasta helemaal gemengd is met de kokosmelk.
•    Voeg de blokjes zoete aardappel toe en laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen, totdat de zoete aardappel gaar is.
•    Spoel de kikkererwten af in een vergiet.
•    Was de koriander en haal  de blaadjes los.
•    Doe de kikkererwten en de helft van de koriander in de pan met curry erbij en verwarm het geheel nog even goed door.
•    Serveer de curry met de zilvervliesrijst en de overgebleven koriander.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

2 Reacties op Gele curry met zoete aardappel en kikkererwten

  1. Maartje de Boer schreef:

    Hallo Paulien.
    Lees altijd je columns en leer er heel veel van.
    Vandaag de gele curry met zoete aardappel en kikkererwten gemaakt.
    We hebben er van genoten. Heerlijk.
    Dat je met relatief weinig ingrediënten zo’n lekker gerecht kunt maken.
    Echt lekker.
    Groeten Maartje

    • Paulien schreef:

      Beste Maartje,

      Leuk dat je er zo van geniet. Heel graag gedaan hoor! Ik vind het altijd leuk om met weinig ingrediënten iets lekkers te maken.

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *