Gele curry met veel groenten

Gele curry met veel groentenBenodigdheden voor 4 tot 5 personen
•    1.250 gram groenten (ik koos voor spruitjes, koolraap, pastinaak en wortel)
•    250 gram zilvervliesrijst
•    Een scheutje kokosolie of olijfolie
•    3 eetlepels currypasta (zelf maken of kopen)
•    2 rode uien
•    3 teentjes knoflook
•    1 theelepel gemberpoeder
•    500 ml bouillon (gemaakt met kruidenblokjes met Natur Compagnie)
•    400 ml kokosmelk
•    1 eetlepel tamari
•    1 eetlepel ahornsiroop of agavesiroop
•    2 limoenen
•    2 theelepels aardappelmeel (of ander bindmiddel)
•    Een bosje verse koriander

Bereidingswijze
•    Verwarm de oven voor op 200 graden.
•    Was de groenten en snijd het kleiner (spruiten in helften of kwarten, koolraap in reepjes, pastinaak en wortel in blokjes).
•    Doe de groenten in een ovenschaal of diep bakblik en besprenkel het met wat olijfolie.
•    Rooster de groenten in de oven voor ongeveer 30 minuten.
•    Schep het af en toe met een lepel door elkaar.
•    Kook de zilvervliesrijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
•    Pel de rode uien en snijd ze in halve ringen.
•    Pel de teentjes knoflook en snijd ze heel fijn.
•    Pers de limoenen uit.
•    Was de koriander en snijd het fijn.
•    Verwarm in een braadpan een scheutje olijfolie.
•    Bak de currypasta kort totdat het heerlijk gaat geuren.
•    Bak de uien en knoflook voor een paar minuten onder telkens omscheppen.
•    Voeg dan de gemberpoeder, bouillon, kokosmelk, tamari, ahornsiroop of agavesiroop en het sap van de limoenen toe.
•    Breng het geheel aan de kook en voeg dan de groenten uit de oven toe.
•    Breng opnieuw aan kook en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen.
•    Meng de aardappelmeel met een klein scheutje water en roer het tot een papje.
•    Doe dit papje in de pan en roer het goed door elkaar tot de saus wat indikt.
•    Voeg tenslotte de koriander toe en serveer het gerecht met de zilvervliesrijst.

Gele curry met veel groenten

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

2 Reacties op Gele curry met veel groenten

  1. katinka schreef:

    Hoi Paulien, ik heb deze net gemaakt en het smaakt superheerlijk. Iedereen hier was er fan van. xx

    • Paulien schreef:

      Hai Katinka,

      Wat leuk dat je dit gerecht gemaakt hebt en fijn dat iedereen het lekker vond! Thanks voor het laten weten 🙂

      x Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *