Gegrilde groenten

Gegrilde groentenBenodigdheden voor 2 à 3 personen
•    1 kilo gemengde groenten (zoals (zoete) aardappels, wortels, venkel, biet, kool, pastinaak, spruiten, pompoen, ui, aubergine, etc.)
•    Rozemarijn
•    Olijfolie

Bereidingswijze
•    Verwarm de oven voor op 225 graden.
•    Was alle groenten en snijd aan stukjes, partjes of patatjes.
•    Doe de gesneden groenten in een platte ovenschaal of op je bakplaat.
•    Bestrooi de groenten met rozemarijn en besprenkel alles met olijfolie.
•    Rooster in de oven in ongeveer 45 tot 60 minuten (afhankelijk van de groenten die je gebruikt).
•    Keer het om de 15 tot 20 minuten om met een spatel, zodat alle kanten van de groenten gaar en geroosterd worden.

Tips
•    Varieer met kruiden. In plaats van rozemarijn kan je bijvoorbeeld ook tijm gebruiken;
•    Bestrooi met extra zwarte peper;
•    Pers een paar teentjes knoflook uit en rooster dit mee;
•    Serveer met bijvoorbeeld een salade, een groenteburger of rijst.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *