Gebonden herfstsoep

Gebonden herfstsoepBenodigdheden
•    1 liter water
•    2 peterselie kruidenblokjes
•    4 teentjes knoflook
•    1 grote ui
•    650 gram meiraap / herfstraap
•    500 gram aardappels
•    Een scheut olijfolie
•    1 theelepel koriander
•    2 cm geraspte verse gember (of kies voor 1/2 theelepel gemberpoeder)
•    Een blikje à 400 gram zwarte bonen

Bereidingswijze
Breng het water aan de kook en voeg de kruidenblokjes toe.
Roer tot de blokjes zijn opgelost en zet het vuur uit.
Pel de knoflook en snijd het fijn.
Pel de ui en snipper deze.
Schil de rapen en aardappels en snijd alles in blokjes.
Verhit in een soeppan een scheut olijfolie.
Smoor de knoflook en ui samen met de koriander en gember een paar minuten.
Voeg dan de rapen- en aardappelblokjes toe en bak deze een paar minuten mee.
Doe dan de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Laat het onder af en toe doorroeren 15 minuten zachtjes pruttelen, tot de rapen en aardappels gaar zijn.
Spoel ondertussen de zwarte bonen af in een vergiet en laat ze uitlekken.
Zet na de 15 minuten pruttelen het vuur uit en pureer alles met de blender.
Voeg dan de zwarte bonen toe, warm het nog even door en dien het dan op!

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *