Gebakken pastinaak

Pastinaak, een 'vergeten groente'Benodigdheden
•    500 gram pastinaak
•    Olijfolie om te besprenkelen
•    2 eetlepels olijfolie
•    1 eetlepel honing
•    2 theelepels pittige mosterd
•    Peper naar smaak
•    1 teentje knoflook

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Boen de pastinaak schoon en snijd hem in de lengte in plakken van dezelfde dikte.
Leg de plakken op de bakplaat en bestrijk of besprenkel met wat olijfolie.
Bak dit ongeveer 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen een mengsel van de olijfolie, honing, mosterd en peper.
Pel de knoflook en pers het teentje uit boven het mengsel.
Haal na de 25 minuten bakken het bakblik uit de oven.
Besmeer de pastinaakplakken met het honing-mosterdmengsel en bak het vervolgens nog een minuut of 10.

Tip
•    Serveer de plakken pastinaak met een groene salade.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *