Erwtensoep (vegan)

ErwtensoepBenodigdheden
•    300 gram spliterwten
•    1,5 tot 2 liter water
•    2 kruidenblokjes
•    1 knolselderij
•    1 winterpeen
•    1 prei
•    1 ui
•    Een bosje selderij
•    Peper, peterselie en bieslook naar smaak

Bereidingswijze
Doe de spliterwten met het water en de kruidenblokjes in een grote pan en breng het aan de kook.
Laat dit een uur zachtjes koken.
Schil de knolselderij en snijd in blokjes.
Was de winterpeen en snijd ook in blokjes.
Snijd de prei in ringen en was het een paar keer tot het zand eruit is.
Pel en snipper de ui.
Was de selderij en snijd fijn.
Voeg als de spliterwten een uur gekookt hebben de knolselderij, winterpeen, prei, ui en selderij toe en laat het geheel nog een half uur zachtjes pruttelen.
Roer de soep regelmatig door.
Voeg peper, peterselie en bieslook naar smaak toe.
Eet smakelijk!

Tips
•    Serveer met roggebrood;
•    Als je wat overhoudt kan je dit prima de volgende dag weer eten, bijvoorbeeld ontbijt, lunch of een kommetje voor je avondeten;
•    Ook kan je deze soep invriezen, eventueel per portie, zodat je eenvoudig kunt ontdooien hoeveel je nodig hebt.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *