Dadelbrood

DadelbroodBenodigdheden
•    225 volkoren speltmeel
•    1 theelepel wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    1 theelepel kaneel
•    3 rijpe bananen
•    200 gram dadels
•    1 eetlepel kokosolie
•    100 ml rijstmelk (of andere plantaardige melk)

Bereidingswijze
•    Verwarm de oven voor op 180 graden.
•    Vet een cakeblik in met kokosolie.
•    Doe het volkoren spelmeel, de wijnsteenzuur en het kaneel in een kom en meng het.
•    Pel de bananen en doe ze in de blender.
•    Haal de pitten uit de dadels en doe de helft bij de bananen in de blender.
•    Doe ook de kokosolie en rijstmelk in de blender erbij.
•    Mix alles tot het een egaal geheel is.
•    Doe het banaan-dadelmengsel bij het meelmengsel en roer het met een lepel tot een glad beslag.
•    Snijd de helft van dadels die je nog over hebt in kleine stukjes en roer ze door het beslag.
•    Giet het in de cakevorm.
•    Bak het dadelbrood in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin.

Tip
•    Om te testen of het dadelbrood gaar is prik je aan het einde van de baktijd met een satéprikker in het brood. Als hij er droog uit komt is het gaar. Laat anders nog een paar minuutjes in de oven staan.

Dadelbrood

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *