Dadel-noten verwentaartje

Dadel-noten verwentaartjeBenodigdheden
•    100 gram verse dadels
•    50 gram walnoten
•    50 gram amandelen
•    3 eetlepels gemalen kokos
•    1 eetlepel kokosolie
•    Springvorm met een doorsnede van 18 cm (of een andere vorm of bakblik)

Bereidingswijze
Doe de dadels, walnoten en amandelen in de blender en zet het apparaat aan tot het een fijn gemalen geheel is.
Doe dan de gemalen kokos en kokosolie erbij en mix nog even.
Bekleed de vorm met bakpapier.
Schraap het geheel eruit, schep het eventueel nog even door elkaar, zodat het goed gemengd is, en doe het in de vorm.
Druk het goed aan.
Snijd in stukjes of punten.

Tips
•    Als het geheel te droog is en niet plakt als je het aandrukt kan je er een druppel water aan toevoegen. Pas op, gebruik niet te veel water!
•    Zet de vorm even in de koelkast, dan wordt het taartje net wat steviger;
•    Lekker bij een high tea.

Steekwoorden: recepten, tussendoortje, glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

2 Reacties op Dadel-noten verwentaartje

  1. Connie schreef:

    Ik heb gisteren een stukje dadel/notentaart met kokos op met verse muntthee bij de zorgboerderij het Paradijs:heerlijk!

  2. Paulien schreef:

    Hee Connie,

    Wat leuk dat je op Boerderij ’t Paradijs bent geweest! Dat was vast en zeker genieten ja. Wat grappig dat je daar dadel-notentaart met kokos gegeten hebt. Ik kom er net ook weer vandaan, ons wekelijkse groentepakket opgehaald!

    Groetjes,
    Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *