Currypasta

CurrypastaBenodigdheden
•    3 theelepels kurkuma
•    1 theelepel kerrie
•    3 theelepels koriander
•    1 theelepel paprikapoeder
•    3 theelepels gemberpoeder
•    Een snuf chilipoeder
•    4 tenen knoflook
•    1 ui
•    3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze
Doe de kurkuma, kerrie, koriander, paprikapoeder, gemberpoeder en chilipoeder bij elkaar in een schaaltje en meng het.
Haal de schil van de knoflook en snijd deze in kleine stukjes.
Haal de schil van de ui en snipper deze fijn.
Verhit de olijfolie in een wok en bak de knoflook en de ui een paar minuten op half vuur totdat het heerlijk gaat geuren.
Zet het vuur uit en roer het kruidenmengsel door de gebakken knoflook en ui.
Doe dit mengsel in een schaaltje en mix het met de staafmixer tot een pasta.
Deze currypasta is een basis voor heerlijke maaltijden!

Tips
•    Het leuke aan zelf kruidenpasta maken is dat je kunt variëren met de kruiden zoals je wilt. Denk aan komijn, kardemom, kaneel en venkelzaad;
•    Gebruik eens rode ui in plaats van ui;
•    Klik hier voor een recept voor bloemkoolcurry waar je deze pasta voor kunt gebruiken;
•    Klik hier voor een recept voor gele curry met veel groenten waar je deze pasta voor kunt gebruiken.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *