Courgettesoep

CourgettesoepBenodigdheden voor 4 tot 6 personen
•    2 uien
•    2 teentjes knoflook
•    2 courgettes
•    Een scheutje kokosolie of olijfolie
•    3 kruidenblokjes (Natur Compagnie, peterseliesmaak)
•    1 liter water
•    Tijm naar smaak
•    Komijn naar smaak
•    125 ml rijstroom (of andere plantaardige room)
•    Zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze
•    Pel de uien en snipper ze.
•    Pel de knoflook en snijd het fijn.
•    Was de courgettes en snijd in blokjes.
•    Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook een paar minuten.
•    Voeg de blokjes courgette toe en fruit het even mee.
•    Doe de kruidenblokjes, het water en de kruiden erbij.
•    Breng aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen totdat de courgette gaar is.
•    Zet het gas uit en pureer met een staafmixer de soep glad.
•    Voeg de rijstroom en peper toe en warm nog even door.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *