Citroencake

CitroencakeBenodigdheden voor 4 tot 6 personen
•    1 biologische citroen
•    100 ml rijstmelk
•    60 ml agavesiroop
•    6 eetlepels olijfolie
•    1 theelepel vanilleextract
•    80 gram boekweitmeel
•    8 gram wijnsteenzuur (bakpoeder)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zet een kleine cakevorm klaar en vet deze zo nodig in met bijvoorbeeld olijfolie of kokosolie.
Was de schil van de citroen en rasp deze in een kom.
Pers de citroen uit en voeg het sap bij de rasp.
Doe de rijstmelk, agavesiroop, olijfolie en het vanilleextract erbij en meng het.
Meng de boekweitmeel en wijnsteenzuur en voeg het toe aan het eerder gemaakte mengsel.
Roer het goed door en giet het in de cakevorm.
Zet het in de oven en bak het in ongeveer 30 minuten gaar.

Tips
•    Controleer aan het einde van de baktijd of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit is je cake klaar. Neem je beslag mee, bak dan nog een paar minuten extra;
•    Serveer de cake met schijfjes citroen.

Citroencake 2 (2)

Steekwoorden: recepten, tussendoortje, cake, citroencake, vegetarisch, veganistisch, zuivelvrij, suikervrij, E-nummervrij, glutenvrij

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

3 Reacties op Citroencake

  1. Betty schreef:

    Ook weer zo’n heerlijk smulrecept!
    Voor degenen die (ook) geen klein bakblik hebben: met cupcakevormpjes wordt het resultaat ook heerlijk…

    • Paulien schreef:

      Ha Betty,

      Leuk dat je dit recept hebt gebruikt. Heerlijk hè! En inderdaad, dit soort recepten kan je ook prima omzetten naar cupcakes. Mmm! 🙂 Heb je nog iets veranderd aan de baktijd / temperatuur?

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *