Chocoladetaartje

ChocoladetaartjeBenodigdheden
•    125 gram chocolade (Vivani 92%)
•    150 gram kokosolie
•    1 grote banaan
•    75 gram palmsuiker
•    225 gram amandelmeel
•    1 theelepel vanilleextract
•    2 eetlepels geraspte kokos
•    1 eetlepel rauwe cacao

Bereidingswijze
•    Verwarm de oven voor op 190 graden.
•    Vet een springvorm met een doorsnede van 20 cm in met kokosolie of olijfolie.
•    Breek de chocolade aan stukjes en doe deze samen met de kokosolie in een pan.
•    Smelt de chocolade en kokosolie onder af en toe roeren.
•    Prak de banaan in een bord fijn.
•    Doe de banaan, palmsuiker, amandelmeel en vanilleextract bij het chocolademengsel en roer het goed door.
•    Giet het beslag in de springvorm.
•    Meng de kokosrasp en de rauwe cacao door elkaar en strooi dit over het taartje uit.
•    Bak het chocoladetaartje in de oven in ongeveer 20 minuten gaar.

Tips
•    Aan het einde van de baktijd kan je controleren of het taartje gaar is door een cakeprikker of satéprikker erin te steken. Als die er schoon uit komt is het gaar. Zo niet, bak hem dan nog voor een paar minuten;
•    In plaats van je springvorm in te vetten kan je hem ook bekleden met bakpapier;
•    Serveer dit taartje met aardbeien, bessen of een klodder kokosroom.

Chocoladetaartje     Chocoladetaartje

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *