Chocoladekoekjes

ChocoladekoekjesBenodigdheden voor twee bakplaten vol koekjes
•    300 gram boekweitmeel
•    50 gram rauwe cacao
•    25 gram kokosrasp
•    50 gram pecannoten
•    150 gram kokosolie
•    150 gram agavesiroop (of ahornsiroop, rijststroop, etc.)

Bereidingswijze
•    Doe de boekweitmeel, rauwe cacao en kokosrasp in een kom en meng het goed.
•    Hak de noten fijn.
•    Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg dit toe aan het meelmengsel.
•    Doe ook de agavesiroop erbij.
•    Meng het tot een egaal deeg is.
•    Voeg de gehakte noten toe en meng het goed.
•    Leg twee lange stukken aluminiumfolie op je aanrecht.
•    Deel het deeg in twee stukken en maak van elk stuk een lange rol op het aluminiumfolie.
•    Rol het aluminiumfolie dicht en leg de deegrol in de koelkast voor ongeveer een half uur tot een uur.
•    Verwarm de oven voor op 160 graden.
•    Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
•    Haal de deegrollen uit de koelkast, maak het aluminiumfolie open en snijd de rollen aan plakjes.
•    Leg de plakjes deeg op de bakblikken.
•    Doe bakplaten omstebeurt in de oven en bak de chocoladekoekjes in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar.

Tips
•    Kies gerust voor een andere meelsoort. Houd er rekening mee dat de smaak en structuur dan kan veranderen, en als je bijvoorbeeld voor volkoren speltmeel kiest zijn de koekjes natuurlijk niet meer glutenvrij;
•    In plaats van pecannoten kan je ook andere noten gebruiken. Ik kies ook wel eens voor walnoten of amandelen bijvoorbeeld;
•    De baktijd kan verschillen per oven en hangt ook af van hoe dik je de koekjes snijdt. Kies eerst voor 20 minuten, kijk en voel dan even, en bepaal dan of het nog een paar minuten nodig heeft.

Chocoladekoekjes

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Benodigdheden voor twee bakplaten vol koekjes

·         300 gram boekweitmeel

·         50 gram rauwe cacao

·         25 gram kokosrasp

·         50 gram pecannoten

·         150 gram kokosolie

·         150 gram agavesiroop (of ahornsiroop, rijststroop, etc.)

Bereidingswijze

·         Doe de boekweitmeel, rauwe cacao en kokosrasp in een kom en meng het goed.

·         Hak de noten fijn.

·         Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg dit toe aan het meelmengsel.

·         Doe ook de agavesiroop erbij.

·         Meng het tot een egaal deeg is.

·         Voeg de gehakte noten toe en meng het goed.

·         Leg twee lange stukken aluminiumfolie op je aanrecht.

·         Deel het deeg in twee stukken en maak van elk stuk een lange rol op het aluminiumfolie.

·         Rol het aluminiumfolie dicht en leg de deegrol in de koelkast voor ongeveer een half uur tot een uur.

·         Verwarm de oven voor op 160 graden.

·         Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

·         Haal de deegrollen uit de koelkast, maak het aluminiumfolie open en snijd de rollen aan plakjes.

·         Leg de plakjes deeg op de bakblikken.

·         Doe bakplaten omstebeurt in de oven en bak de chocoladekoekjes in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar.

Tips

·         Kies gerust voor een andere meelsoort. Houd er rekening mee dat de smaak en structuur dan kan veranderen, en als je bijvoorbeeld voor volkoren speltmeel kiest zijn de koekjes natuurlijk niet meer glutenvrij;

·         In plaats van pecannoten kan je ook andere noten gebruiken. Ik kies ook wel eens voor walnoten of amandelen bijvoorbeeld;

·         De baktijd kan verschillen per oven en hangt ook af van hoe dik je de koekjes snijdt. Kies eerst voor 20 minuten, kijk en voel dan even, en bepaal dan of het nog een paar minuten nodig heeft.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *