Chocolade-carameltaartjes met aardbeien

Chocolade caramel taartjes met aardbeienBenodigdheden
Voor de bodem van de taartjes
•    100 gram dadels
•    50 gram amandelen
•    15 gram zonnebloempitten
•    2 eetlepels rauwe cacao
•    1 eetlepel kaneel
•    1 eetlepel kokosolie

Voor de caramelvulling
•    100 gram dadels
•    125 ml water
•    2 theelepels chiazaad
•    1 theelepel ahornsiroop
•    Een snuf zout

Om je taartje af te maken
•    Aardbeien

Bereidingswijze
Voor de bodem van de taartjes
•    Zet 6 kleine taartvormpjes of 6 cupcakevormpjes klaar op een plank.
•    Ontpit de dadels en doe ze samen met de amandelen, zonnebloempitten, rauwe cacao, kaneel en kokosolie in de blender of keukenmachine.
•    Mix alles tot een mooi mengsel.
•    Verdeel het mengsel in zes gelijke gedeelten en druk in het de vormpjes, maak een opstaand randje.
•    Zet de plank met vormpjes in de koelkast.

Voor de caramelvulling
•    Ontpit de dadels en doe ze samen met het water, chiazaad, ahornsiroop en zout in de blender of keukenmachine.
•    Mix alles tot een romig geheel.
•    Haal de plank met vormpjes uit de koelkast en vul de bodempjes met het caramelmengsel.
•    Zet de plank met vormpjes in de koelkast voor een nacht of in de diepvries voor een paar uur.

Chocolade caramel taartjes met aardbeien

Om je taartje af te maken
•    Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf.
•    Haal de taartjes uit de koelkast of diepvries en leg partjes of plakjes aardbeien erop.
•    Geniet ervan!

Chocolade caramel taartjes met aardbeien

Tips
•    Voor de bodem van de taartjes kan je ook andere noten gebruiken, bijvoorbeeld pecannoten of walnoten.
•    Voor een meer speculaas-achtige smaak kan je kiezen voor speculaaskruiden in plaats van kaneel.
•    In plaats van aardbeien kan je natuurlijk ook ander fruit gebruiken, net waar je zin in hebt.
•    Deze taartjes zijn lekker bij een kopje thee of koffie, bij een high tea of als dessert.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.