Chocolade-bramencake

Chocolade-bramencakeBenodigdheden voor 6 – 8 personen
•    175 gram boekweitmeel
•    15 gram wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    30 gram rauwe cacao
•    75 ml kokosolie
•    3 tot 4 eetlepels dadelstroop
•    200 ml rijstmelk
•    100 gram verse bramen

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Zet een kleine cakevorm klaar en vet deze zo nodig in met bijvoorbeeld kokosolie of olijfolie.
Meng de boekweitmeel, wijnsteenzuur en rauwe cacao in een schaal.
Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de dadelstroop en rijstmelk toe aan het meelmengsel.
Roer alles met een lepel goed door elkaar.
Doe dan de bramen erbij en roer door.
Giet het mengsel in de cakevorm.
Zet het in de oven en bak het in ongeveer 40 minuten gaar.

Tips
•    Je kunt in plaats van bramen ook ander fruit gebruiken, zoals bosbessen of aardbeien. Of appel. Of wat je maar lekker vindt;
•    Controleer aan het einde van de baktijd of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit is je cake klaar. Neem je beslag mee, bak dan nog een paar minuten extra.

Steekwoorden: recepten, tussendoortje, cake, bramen, vegetarisch, veganistisch, zuivelvrij, suikervrij, glutenvrij, e-nummervrij

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *