Chinese spaghetti

Chinese spaghettiBenodigdheden
•    250 gram spaghetti (ik koos voor volkoren spelt spaghetti)
•    500 gram Chinese kool
•    1 grote ui (of 2 à 3 kleine)
•    1 rode peper
•    2 teentjes knoflook
•    1 theelepel koriander
•    1/2 theelepel komijn
•    Zwarte peper naar smaak
•    Olie (olijf- of kokosolie)
•    100 gram ongezouten cashewnoten

Bereidingswijze
Breng in een grote pan ruim water aan de kook.
Doe de spaghetti erin en kook het volgens aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de cashewnoten licht in een droge wok of koekenpan.
Verwijder eventueel de buitenste bladeren van de Chinese kool als ze erg bruin zijn.
Snijd de Chinese kool in dunne repen en was het goed.
Laat de kool goed uitlekken in een vergiet.
Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
Pel de teentjes knoflook en hak ze heel fijn.
Was de rode peper en snijd in de lengte doormidden.
Verwijder de zaadjes van de peper.
Snijd de peper in hele dunne reepjes en vervolgens in kleine stukjes.
Verhit een scheut olie in een wok en bak de ui, knoflook en peper een paar minuten totdat het zacht wordt.
Voeg dan de kool toe en smoor het geheel ongeveer 5 minuten totdat ook de kool zacht is.
Doe de koriander, komijn en peper erbij en meng het door het koolmengsel.
Dien op met de spaghetti en cashewnoten.
Eet smakelijk!

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *