Cake met banaan en walnoot

Cake met banaan en walnootBenodigdheden
•    3 rijpe bananen
•    200 ml rijstmelk (of andere plantaardige melk)
•    300 gram volkoren speltmeel (of bijvoorbeeld boekweitmeel als je glutenvrij wilt)
•    15 gram wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    25 gram kokosbloesemsuiker (of palmsuiker)
•    75 gram walnoten

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een cakevorm in met olie of gebruik een siliconen vorm.
Pel de bananen en prak ze met een vork in een schaal.
Doe de rijstmelk bij de geprakte bananen en maak er een mengsel van.
Doe in een ander bakje de volkoren speltmeel, wijnsteenzuur en kokosbloesemsuiker en meng dit door elkaar.
Doe het meelmengsel vervolgens bij het bananenmengsel en roer met een lepel totdat het een egaal geheel is.
Breek de walnoten wat kleiner en meng ze door het beslag.
Doe het beslag in de cakevorm en ban in de oven voor 40 tot 45 minuten.

Tip
•    Aan het einde van de baktijd kun je controleren of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als de prikker er droog uit komt is de cake gaar, neem je beslag mee aan de prikker dan moet de cake nog even verder garen.

Cake met banaan en walnoot

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

6 Reacties op Cake met banaan en walnoot

  1. Evelien schreef:

    de smaak is goed, alleen de walnoten niet helemaal goed gepeld (soms kom ik een erg hard stukje tegen). 😀 Weer een leer voor de volgende keer. Maar hij is voor herhaling vatbaar. 😀 Heb hem gemaakt met boekweitmeel.

  2. mevr. Gewoontjes schreef:

    Hoi Paulien,
    Ik ben op zoek naar een taart (of ander baksel) voor mijn verjaardag op je site. Nu denk ik niet dat ik deze voor mn verjaardag maak :), maar het lijkt me een lekker recept voor een koude herfstmorgen. Dus ik moet dit maar even onthouden en het later een keer uitproberen.

    Groetjes mevr. Gewoontjes 😉

    • Paulien schreef:

      Hai,

      Dit recept is echt goed ja, al zeg is het zelf 😉 We gaan echt het seizoen weer in voor dit soort baksels!

      Groetjes,
      Paulien

      • mevr. Gewoontjes schreef:

        Hij is goedgekeurd ;).
        We hebben hem op allerlei manieren gegeten :).
        Als eerste als toetje in combinatie met banaan/mango/kokosmelk ijs (we hadden een restjes dag en het was wat te weinig, dus een stevig nagerecht konden we nog wel gebruiken).
        ‘ s morgens bij de koffie.
        Als ontbijt.
        Als snack mee naar de peuterspeelzaal (het meeneemfruit was op 🙂 ).

        Ik vind het prettig dat hij niet zo zoet is, en goed stevig. Vult idd goed. Kun je ff op teren :).

        • Paulien schreef:

          Ha,

          Leuk dat je dit laat weten! Heerlijk hè, het gewoon kunnen eten op elk moment van de dag, bij elke gelegenheid, elke maaltijd 😉 Ik ga hem toevallig vanmiddag ook maken, maar dan met pecannoten.

          Groetjes,
          Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *