Brownies met kokos (zuivelvrij, eivrij, suikervrij, tarwevrij, glutenvrij)

Brownies met kokosBenodigdheden
•    200 gram boekweitmeel
•    50 gram palmsuiker
•    75 gram rauwe cacaopoeder
•    2 theelepels wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    50 gram geraspte kokos
•    100 gram kokosolie
•    4 bananen
•    100 ml rijstmelk
•    100 ml heet water
•    Een scheut ahornsiroop of agavesiroop, afhankelijk van hoeveel zoet je houdt

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de boekweitmeel, palmsuiker, rauwe cacaopoeder, wijnsteenzuur en geraspte kokos in een kom en meng het.
Smelt de kokosolie in een pannetje.
Doe de bananen, rijstmelk, gesmolten kokosolie, heet water en ahorn- of agavesiroop in de blender en mix tot een egaal geheel.
Doe het mengsel uit de blender bij het meelmengsel en roer het goed door elkaar met een lepel.
Schep het in bijvoorbeeld een cakevorm of tulbandvorm en bak het ongeveer 40 minuten in de oven.

Tips
•    Je kunt de kokosrasp ook weglaten als je minder kokossmaak wilt;
•    In plaats van palmsuiker kan je ook kokosbloesemsuiker gebruiken;
•    Als glutenvrij geen must is, kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld volkoren speltmeel.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *