Bramentaart

BramentaartBenodigdheden
Voor de onderste laag
•    200 gram amandelen
•    350 gram dadels
•    3 eetlepels kokosolie

Voor de middelste laag
•    250 gram cashewnoten (3 uur van te voren geweekt in water)
•    2 rijpe bananen (3 uur van te voren in plakjes ingevroren)
•    75 ml ahornsiroop
•    75 ml vers geperst appelsap
•     1 theelepel kaneel

Voor de bovenste laag
•    300 gram verse bramen (3 uur van te voren ingevroren)
•    1 banaan (3 uur van te voren in plakjes ingevroren)
•    4 dadels
•    1 eetlepel ahornsiroop
•    1 theelepel kaneel

Bereidingswijze
Voorbereiding
Snijd twee bananen in plakjes en doe ze in een diepvriesbakje of –zakje.
Doe hetzelfde met de derde banaan en houdt deze apart in een bakje of zakje.
Doe de verse bramen in een diepvriesbakje of –zakje.
Doe de bananen en bramen drie uur voordat je de taart wilt maken in de diepvries.
Doe de cashewnoten in een bakje en doe er zo veel water bij tot ze onder staan.
Week dit drie uur lang, dus doe dit ook drie uur voordat je de taart wilt maken.

Voor de onderste laag
Bekleed een springvorm van 22 cm met bakpapier.
Smelt de kokosolie.
Ontpit de dadels.
Doe de amandelen in een krachtige blender of keukenmachine en mix totdat de noten helemaal fijn gemalen zijn.
Doe de dadels bij de noten en mix opnieuw tot alles fijn is.
Voeg de kokosolie toe en mix tot een plakkerig geheel.
Schraap het uit de blender, meng het eventueel nog wat extra door elkaar in een kom, en doe het in de springvorm.
Zet de springvorm in de diepvries.

Voor de middelste laag
Haal de twee bananen uit de diepvries.
Doe ze samen met de geweekte cashewnoten, ahornsiroop, appelsap en kaneel in de blender en mix het totdat het een glad en romig mengsel is.
Haal de springvorm met de onderste laag uit de diepvries en giet 3/4 van het mengsel erover.
De laatste 1/4 laat je in de blender zitten voor het maken van de bovenste laag.
Zet de springvorm voor 20 minuten in de diepvries.

Voor de bovenste laag
Haal de springvorm uit de diepvries.
Doe bij de 1/4 van het mengsel van de middelste laag de ingrediënten van de bovenste laag: bramen, banaan, dadels, ahornsiroop en kaneel.
Zet de blender aan en mix tot het een glad mengsel is.
Giet het in de springvorm.
De taart heeft een aantal uren diepvries nodig om voldoende op te stijven.
Haal hem een kwartier voordat je ervan wilt gaan smullen uit de diepvries, en snijd hem dan in stukken.
Geniet!

Tips
•    Zet alle ingrediënten per laag van te voren klaar op je aanrecht of tafel. Dit houdt het overzichtelijk en zo ontstaat er geen stress terwijl je lekker aan het werkt bent;
•    Als je geen krachtige blender of keukenmachine hebt kan je de amandelen en dadels voor de onderste laag ook fijnhakken met een mes op een snijplank. Het kost alleen iets meer tijd.

Mislukte bramentaart3 (2)

Steekwoorden: taart, tussendoortje, recepten, rauw, raw, vegetarisch, veganistisch, zuivelvrij, suikervrij, E-nummervrij, glutenvrij

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *