Bramenjam

BramenjamBenodigdheden
•    1 kilo bramen
•    3 eetlepels ahornsiroop
•    6 eetlepels chiazaad

Bereidingswijze
•    Was de bramen en doe ze in de blender of keukenmachine.
•    Doe de ahornsiroop erbij.
•    Zet de blender aan en mix totdat alle bramen fijn zijn.
•    Giet dan terwijl de blender of keukenmachine draait de chiazaadjes er langzaam bij.
•    Giet de jam in potjes en bewaar in de koelkast.
•    Geniet ervan!

Tips
•    In plaats van bramen kan je natuurlijk ook frambozen, bessen of aardbeien gebruiken. Of een mix van al dit fijne fruit;
•    Proef zelf even hoe zoet je de jam wilt hebben. Voeg meer of minder ahornsiroop toe naar wens. Je kunt trouwens ook bijvoorbeeld agavesiroop gebruiken;
•    Deze jam is ongeveer een week houdbaar in de koelkast;
•    Lekker op een sneetje brood, een cracker, door kokosyoghurt, etc.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.