Bosvruchten-kokoskoeken

Bosvruchten-kokoskoekenBenodigdheden voor 12 stuks
•    50 gram kokosolie
•    100 gram boekweitmeel
•    75 gram geraspte kokos
•    40 gram palmsuiker
•    4 eetlepels bosvruchtenjam (zonder toegevoegde suikers)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Smelt de kokosolie in een pannetje.
Meng de boekweitmeel, geraspte kokos en palmsuiker in een kom.
Voeg de gesmolten kokosolie en jam toe en roer tot je een egaal mengsel krijgt.
Maak 12 even grote balletjes, leg deze op de bakplaat en druk ze plat.
Bak de koeken voor 20 minuten in de oven, tot ze gaar zijn.

Tips
•    Hoe platter je de koeken drukt hoe sneller ze gaar zijn. Let dus een beetje op de baktijd. Ook per oven kan het soms een paar minuten verschillen. Het maakt bijvoorbeeld verschil of je een grote of een kleine oven hebt. Daarom is het met nieuwe recepten altijd even uitproberen hoe het met jouw eigen oven werkt;
•    Als je deze koeken in een luchtdichte trommel bewaart blijven ze lange tijd vers en knapperig.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *