Boerenkoolstamppot

BoerenkoolstamppotBenodigdheden voor 6 personen
•    2 kilo aardappels
•    600 gram gesneden boerenkool
•    Een scheutje olijfolie
•    2 uien
•    300 ml rijstmelk (of andere plantaardige melk)
•    4 eetlepels grove mosterd
•    Zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze
•    Schil de aardappels, was ze en doe ze in een grote pan in ruim water.
•    Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
•    Doe de boerenkool in de pan erbij, en laat nog 20 minuten koken.
•    Pel en snipper de uien.
•    Verwarm in een koekenpan de olijfolie en fruit de ui voor ongeveer 5 minuten.
•    Giet het water van de aardappels en boerenkool af.
•    Stamp de aardappels en boerenkool met de rijstmelk, mosterd en peper door elkaar.
•    Roer de gebakken ui er doorheen.

Tips
•    Serveer met vegan rookworst of vegan spekjes.
•    Lekker met augurken, zilveruitjes, piccalilly of azijn.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.