Boekweitpannenkoeken

BoekweitpannenkoekenBenodigdheden
•    300 gram boekweitmeel
•    500 ml water of plantaardige melk (zoals rijstmelk of sojamelk)
•    20 gram zonnebloempitten
•    20 gram pompoenpitten
•    20 gram lijnzaad
•    Kokosolie (of olijfolie)

Bereidingswijze
Doe de boekweitmeel in een kom en voeg het water of de melk toe.
Meng met een garde tot een glad beslag.
Voeg de pitten en het zaad toe en meng het.
Verhit een koekenpan en bak de pannenkoeken in kokosolie.

Tips
•    Lekker met een beetje rijststroop erop;
•    Beleg de pannenkoeken met een groene salade.

Steekwoorden: glutenvrij, suikervrij, boekweit, vegetarisch, recepten

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

11 Reacties op Boekweitpannenkoeken

  1. geertrude schreef:

    he Paulien!

    ben ik weer;) Heel leuk, al die receptjes! Waar koop jij boekweitmeel? Gewoon in de gezondheidswinkel? Wil ook jouw pannenkoekrecept eens gaan proberen, lekker en gezond, toch?;)

    groetejs,
    Geertrude

  2. Paulien schreef:

    Ha Geertrude!

    Leuk dat je de boekweitpannenkoeken gaat proberen. Wij vinden het heel lekker en inderdaad, het is een gezonde variant op ‘normale’ pannenkoeken. Ik koop boekweitmeel inderdaad altijd bij de Natuurwinkel. Matthijs zag overigens van de week in de AH ook boekweitmeel staan van Koopmans, maar die heb ik dus nooit gebruikt.

    Tipje nog: in plaats van koolzuurhoudend water kan je ook rijst-kokosmelk gebruiken. Dat heb ik laatst gedaan na een tip van een vriendin, was ook erg lekker, iets zoeter.

    Succes, laat me weten hoe het was!

    Groetjes,
    Paulien

  3. geertrude schreef:

    ha,

    Ik heb zojuist een zakje op de markt gekocht bij de reform kraam. Grappig dat de AH het ook heeft! Zeker; ik laat het je weten! Thanks voor je reactie, leuk!

    groetjes,

  4. Margriet schreef:

    Hoi Pauline,

    Zijn het lijnzaad en de pitten per se nodig? Deze heb ik niet in huis, maar de rest wel.

    groetjes,
    Margriet

    • Paulien schreef:

      Hoi Margriet,

      Nee hoor, dat is niet perse nodig, het wordt een wat steviger maaltijd die wat meer vult. Je kunt ook ander zaad of pitten toevoegen als je dat wilt, als je dat wel in huis hebt.

      Succes!

      Groetjes,
      Paulien

      • Margriet schreef:

        Gelukt! Naast de melk nog wat extra water toegevoegd, want ik hou van dunne pannenkoeken. Ook nog wat kaneel erbij gedaan en kokosbloesemsuiker. Kids vonden het heerlijk. Ik ga er nog wel verder mee experimenteren, want vind het nog beetje kaal zo.

        Bedankt weer in ieder geval 🙂

  5. Gerda schreef:

    Hoi Paulien,

    heerlijk al die receptjes, boekweitpannenkoeken maak ik wel vaker en ik voeg zelf vaak gember toe, gemalen gember aan het beslag en een lekkere gembersiroop erover met nog wat kokosvlokken.

  6. Tamar schreef:

    Wauw, ik ben ze nu aan het bakken en ze draaien zo makkelijk om… Ik word er helemaal blij van. Ik heb het recept wel een beetje aangepast aan wat we in huis hebben.

    180 gram havermeel
    120 gram spelt meel
    550 ml water
    1 banaan
    40 gram zonnebloempitten
    20 gram lijnzaad
    1 1/2 eetlepel kaneel
    2 eetlepels honing

    en dan alles gewoon in de blender! top recept!
    Een van de beste pannenkoek recepten die ik in tijden heb gemaakt!!
    Ga zo door!!!

    • Paulien schreef:

      Ha Tamar,

      Je kunt echt alle kanten op hè, met pannenkoeken, leuk dat je je eigen draai eraan hebt gegeven!

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *