Zelfgemaakte croutons

zelfgemaakte croutonsWie mijn blog al langer volgt, weet het: ik houd van soep. Het is niet zo dat ik meerdere keren per week soep eet (hoewel… soms wel 😉 ), maar ik vind het wel echt heel lekker. Van bouillon tot aan goed gevulde maaltijdsoepen, je maakt me er echt blij mee.

Met regelmaat bedenk ik dus lekkere soepjes, of gebruik ik oude recepten. Graag gebruik ik verse ingrediënten, fijne kruiden en geniet ik van het maken van de soep. Een basisrecept is handig, en je soep is dan ook zo klaar. Natuurlijk kan je het zo uitgebreid maken als je zelf wilt, en zeker bij een maaltijdsoep is het soms iets meer werk. Vaak maak ik soep voor twee dagen. Dan eten we het twee keer achter elkaar als avondeten, of ik lunch er ook van. Heerlijk en makkelijk.

Bij de soep eten we soms een toostje of broodje. Wat ik ook heel lekker vind: croutons! Die in de winkel te koop zijn gebruik ik nooit: ze bevatten suiker en onnodige E-nummers, en dat vind ik niet fijn. Wat denk je van zelf maken? Het is zo simpel en ze zijn nog veel lekkerder dan die uit de winkel!

Recept voor croutons

Benodigdheden
•    Brood zoveel als je wilt
•    Olijfolie
•    Zout naar wens

Bereidingswijze
•    Verwarm de oven voor op 200 graden.
•    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
•    Snijd brood aan blokjes en doe ze in een schaal.
•    Giet er wat olijfolie over, zodat dit lekker in de blokjes brood trekt.
•    Als je wilt kan je er wat zout doorheen roeren.
•    Schep de broodblokjes op de bakplaat.
•    Bak totdat ze lekker knapperig zijn, dit hangt af van hoe groot je de blokjes hebt gesneden.
•    Schep de croutons tussendoor één of twee keer om.
•    Serveer bij de soep!

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *