Zelf currypasta maken, een basis voor heerlijke maaltijden!

Zelf currypasta makenEén van de dingen die ik zo lekker vind: een curry. We hebben het een poos niet gegeten, omdat in de meeste currypasta’s uit de winkel slechte toevoegingen zitten. Het was dus de hoogste tijd dat ik zelf een currypasta zou gaan maken, suikervrij en E-nummervrij.

Het leuke is dat het erg makkelijk om te maken is. Natuurlijk is een pakje uit de winkel open scheuren en de pasta eruit lepelen het meest snel. Maar met slechts een paar extra handelingen heb je een verse en overheerlijke currypasta die gezond is.

Met zo’n pasta heb je een basis voor diverse heerlijke maaltijden. Je kunt alle kanten uit met verschillende soorten groenten, met rijst of quinoa, etc.

Vandaag het recept om de currypasta te maken. Morgen een recept voor een complete maaltijd waar je de currypasta voor nodig hebt.

Recept voor currypasta

Benodigdheden
•    3 theelepels kurkuma
•    1 theelepel kerrie
•    3 theelepels koriander
•    1 theelepel paprikapoeder
•    3 theelepels gemberpoeder
•    Een snuf chilipoeder
•    4 tenen knoflook
•    1 ui
•    3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze
Doe de kurkuma, kerrie, koriander, paprikapoeder, gemberpoeder en chilipoeder bij elkaar in een schaaltje en meng het.
Haal de schil van de knoflook en snijd deze in kleine stukjes.
Haal de schil van de ui en snipper deze fijn.
Verhit de olijfolie in een wok en bak de knoflook en de ui een paar minuten op half vuur totdat het heerlijk gaat geuren.
Zet het vuur uit en roer het kruidenmengsel door de gebakken knoflook en ui.
Doe dit mengsel in een schaaltje en mix het met de staafmixer tot een pasta.
Deze currypasta is een basis voor heerlijke maaltijden!

Tips
•    Het leuke aan zelf kruidenpasta maken is dat je kunt variëren met de kruiden zoals je wilt. Denk aan komijn, kardemom, kaneel en venkelzaad;
•    Gebruik eens rode ui in plaats van ui.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

9 Reacties op Zelf currypasta maken, een basis voor heerlijke maaltijden!

  1. Henrike schreef:

    Leuk! Dit is nou een van de weinige dingen die ik nog met een pakje maak…..ik ga je recept eens uitproberen!

  2. alice schreef:

    Voor mij geldt hetzelfde! Dank je voor het recept. Heb je ook een idee voor bami/nasi-curry’s? Groet, Alice

    • Paulien schreef:

      Beste Alice,

      Fijn dat je enthousiast bent! Tussen mijn recepten kan je er ook één voor nasi met satésaus vinden. Succes!

      Groetjes,
      Paulien

  3. Anita schreef:

    Bedankt, een leuk recept!
    Ik heb alles in huis dus ga het snel een keer maken,
    je kunt het best een poosje bewaren in de koelkast denk ik?
    Dan maak ik een wat grote hoeveelheid in één keer. Dat vind ik makkelijk, dan kook ik een glazen pot uit en bewaar het daarin.

    Groetjes Anita

    • Paulien schreef:

      Graag gedaan! Ik denk dat je het best even kunt bewaren in een afgesloten pot in de koelkast. Veel plezier met kokkerellen en alvast eet smakelijk ervan!

      Groetjes,
      Paulien

  4. Liesbeth Sybrandi schreef:

    Hoi Paulien, vandaag maakten we de currysaus. Maar hoe eet je dit? We hebben het verdund met amandelmelk en opgewarmd, hoe doe jij het? We vonden de smaak matig, er moet ws meer zout in, deze “authentieke” smaak moet echt wennen, het is bitter (kurkumma) maar gemengd met de rest van het eten toch wel lekker.
    Graag je ideeën.
    Bedankt voor al je recepten. Groet, Liesbeth

  5. Pingback: Gezonde groenten curry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *