Wortelsoep

WortelsoepSoms eet ik tijden geen soep, en nu ineens vind ik het helemaal fijn en lekker en maak ik met regelmaat een soepje. Misschien komt het wel omdat de zomer best veel regenachtige binnendagen heeft, dan heb ik zin in iets warms. Hoewel ik trouwens ook met warm weer best een soepje lust hoor. Maar op koudere dagen is het ook zeker heerlijk, dan verwarmt de soep me echt.

Eigenlijk verbaas ik me erover hoe makkelijk het is om soep te koken. Laatst sprak ik met iemand over dat ik nooit kook uit pakjes en zakjes en diegene was echt verbaasd. Hoe ik dat toch deed? Dan moest ik wel elke dag uren in de keuken staan! Nou nee dus. Lezers die me al langer volgen weten: ik houd van koken en bakken, maar ik vind het vaak ook fijn om snel een maaltijd op tafel te toveren. Zeker als ik uit mijn werk kom wil ik ongeveer maximaal een half uurtje kwijt zijn aan eten bereiden, en dan gewoon kunnen aanvallen 😉

De soep in het recept van vandaag valt zeker onder de makkelijk te maken gerechten. Ik was en snijd in ongeveer 10 tot 15 minuten de groenten die ik nodig heb en zet de rest van de ingrediënten klaar. En terwijl de groenten staan de koken heb ik tijd voor andere dingen: tafel dekken, spullen opruimen, kwartetten met mijn zoontje, een was in de machine stoppen, etc. En dan nog even de staafmixer in de pan erop en klaar is deze soep.

Maak jij vaak soep? Welke soep eet jij het liefste?

Recept voor wortelsoep

Benodigdheden voor ongeveer 8 tot 10 kommen soep
•    Een scheutje olijfolie of kokosolie
•    2 uien
•    6 tenen knoflook
•    1 kilo wortels
•    Een flink stuk verse gember
•    6 kruidenblokjes (peterselie, Natur Compagnie), je kunt ook bouillonblokjes gebruiken als je dat wilt
•    1,5 liter water
•    Een snufje chilipoeder
•    Zwarte peper naar smaak
•    200 ml kokosmelk

Bereidingswijze
•    Pel en snipper de uien.
•    Pel de tenen knoflook en snijd ze fijn.
•    Was de wortel en snijd in stukken.
•    Snijd de schil van de gember en snijd het fijn.
•    Verwarm een scheutje olie in een grote soeppan en bak de ui en knoflook tot het begint te geuren.
•    Voeg de wortels en gember toe en bak even kort mee.
•    Doe de kruidenblokjes met het water in de pan en breng aan de kook.
•    Laat het water zachtjes pruttelen voor ongeveer 15 minuten tot de wortels gaar zijn.
•    Voeg dan chilipoeder, zwarte peper en kokosmelk toe en pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep.

Wortelsoep

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *