Wat ik kan, kan jij ook

Wat ik kan kan jij ookVaak krijg ik opmerkingen over onze eetstijl. Bijvoorbeeld dat het knap is dat we geen suiker eten, of mensen vragen hoe we het toch volhouden zonder dierlijke producten. Ik geef wel eens als antwoord: “Wat ik kan, kan jij ook!”.

En vooropgesteld: hoe ik het doe, hoef jij het niet te doen hè. Het is niet zo dat ik wil dat iedereen exact hetzelfde gaat eten en leven als wij. Wat bij mij goed past hoeft bij een ander niet zo goed aan te sluiten.

Natuurlijk heb ik de overtuiging dat het een goed idee is om vegan te eten. Ik ben absoluut tegen dierenleed, en daarnaast denk ik dat veganistisch eten een goed idee is voor de aarde, het milieu, een eerlijke voedselverdeling, en ook voor je eigen gezondheid. Jaren geleden schreef ik daar al eens wat over, wat je hier kunt terug lezen.

Eten zonder geraffineerde suikers, ik ben voorstander. Suiker doet zo veel kwaad in een lichaam. Natuurlijk hebben we suikers nodig, maar dan heb ik het niet over de geraffineerde suiker die wordt toegevoegd aan zo’n beetje alle producten in de winkel. Lees hier meer over waarom je geen geraffineerde suikers zou moeten eten.

Daarnaast eten we vrijwel geen tarwe, en als we iets met tarwe eten, dan kiezen we graag voor biologisch. Ook kiezen we voor puur eten, dus kant en klaar producten met allerlei slechte E-nummers komen ons huis niet in.

Maar. Al deze dingen hoef jij niet exact zo te doen. Het gaat erom dat je eetstijl past bij jou. Want als je iets doet wat niet echt goed voelt, dan ga je dat niet volhouden voor de lange termijn. En een nieuwe weg inslaan kan ook tijd kosten. Waar de één het roer rigoureus omgooit, heeft de ander een langere periode nodig om te wennen, en stap voor stap dingen te veranderen. Zeg alleen nooit dat je iets niet kunt. Als je iets wilt, dan kan je het. En, wat je ook kiest, kies met je hart.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *