Vegan pindakaaskoekjes (suikervrij)

PindakaaskoekjesVegan pindakaaskoekjes die ook nog suikervrij zijn, kan dat? Yes! En ze zijn heerlijk.

Het is een best eenvoudig recept, met niet te veel ingrediënten. Dat vind ik altijd fijn. Het staat me tegenwoordig zo tegen dat in verpakte / bewerkte producten zo veel ingrediënten en toevoegingen zitten. Dat is helemaal niet nodig. Met een paar goede ingrediënten en de juiste combinaties maak je overheerlijke dingen. Zoals deze koekjes.

Met deze hoeveelheid maak je twee bakplaten vol. Deze kan je na elkaar in de oven bakken. Je hebt dan ongeveer 25 tot 30 koeken. Gebruik een goede trommel en je kunt even vooruit met de koekjes.

En het ruikt lekker in je huis! Dat is een bijkomend voordeel van dit recept. Je huis geurt naar vers gebakken lekkers. Ik vind dat echt heerlijk knus. Typisch iets voor een zondagmiddag of een gure, regenachtige of winterse dag.

Ook proberen? Check hieronder het recept!

Recept voor pindakaaskoekjes

Benodigdheden voor 25 tot 30 koeken
•    250 gram volkoren speltmeel
•    1 theelepel wijnsteenzuur (bakpoeder)
•    1 banaan
•    250 gram pindakaas (zonder suiker)
•    75 gram ahornsiroop
•    100 ml kokos-rijstdrink (of rijstmelk of andere plantaardige melk)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Meng de volkoren speltmeel en de wijnsteenzuur in een kom.
Prak de banaan in een schaal fijn.
Doe daar de pindakaas, ahornsiroop en kokos-rijstdrink bij en meng alles met een vork tot een egaal geheel.
Doe het pindakaasmengsel bij het meelmengsel en kneed dit met de hand tot een lekker deeg.
Maak balletjes en druk deze plat op je bakplaten.
Doe de eerste bakplaat in de oven en bak deze koekjes in ongeveer 20 minuten gaar.
Herhaal dit met de tweede bakplaat met koekjes.
Laat de koekjes even afkoelen en hard worden buiten de oven.

Tips
•    Je kunt ook pindakaas met stukjes gebruiken, of zelf wat ongezouten pinda’s fijn hakken en toevoegen;
•    In plaats van ahornsiroop kun je ook agavesiroop gebruiken.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Vegan pindakaaskoekjes (suikervrij)

  1. Evelien schreef:

    Beetje rare vraag misschien die ahornsiroop/agavesiroop. Kun je dat ook weg laten?
    of is er ook een andere vervanging voor?

    • Paulien schreef:

      Hoi Evelien,

      Vragen zijn nooit raar 🙂 In plaats van ahornsiroop kan je ook een ander zoetmiddel gebruiken, bijvoorbeeld palmsuiker. De structuur van het deeg zal dan wel veranderen, dus dan zou je even moeten uitproberen hoe het voelt. Eventueel kan je dan wat extra plantaardige melk gebruiken. Weglaten kan ook, het is even uittesten of je het dan zoet genoeg vind. Dan geldt overigens nog steeds het verhaal over de structuur.

      Succes!

      Groetjes,
      Paulien

  2. Lineke schreef:

    Klinkt heerlijk! Wellicht eindelijk ook suikervrije koekjes die de kinderen ook lekker vinden. Ik ga ze binnenkort maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *