Vegan eten in de vakantieperiode

Vegan eten in de vakantieperiodeDe vakantie is weer een paar weken voorbij… Wat vliegt de tijd! We hebben een heerlijke tijd gehad. Vakanties, uitjes en gezelligheid thuis. Soms is het een extra uitdaging om in de vakantieperiode te eten zoals we dat willen, omdat bijvoorbeeld niet in elk restaurant in je vakantieplaats vegan opties zijn. Maar met wat voorbereiding, oplettendheid en creativiteit lukt het altijd.

Zo waren we in het begin van de zomervakantie in Turkije. Sowieso een perfect vakantieland, met heerlijke temperaturen, prachtige stranden en veel gastvrijheid. Maar ook qua eten zit het goed. Er zijn zo veel plantaardige opties. Om te beginnen is Turks brood eigenlijk altijd vegan. Maar ook allerlei andere broodjes en lekkernijen zijn vaak zonder dierlijke producten. In welk restaurant je ook komt, ze willen je overal van dienst zijn, en iets heerlijks klaarmaken, zoals dit:

Vegan eten in de vakantieperiode

We zaten in Turkije in een hotel, en zowel bij ontbijt, lunch als diner waren er zo veel veganistische opties dat we elke dag weer blij verrast waren. Van gerechten met aardappel tot aan diverse warme en koude salades. Warme groenten, rijst met heerlijke kruiden en nog veel meer. En als we ’s avonds langs de boulevard zaten en vroegen naar bijvoorbeeld wat fruit, is de foto hieronder een voorbeeldje van hoe ze zich dan voor je uitsloven. Heerlijk hè!

Vegan eten in de vakantieperiode

Later in de zomer waren we nog in de Belgische Ardennen, bij Durbuy. Ik schreef al eens eerder dat er in Durbuy veel restaurants zijn, maar weinig vegan opties. Dan maken we lekkere dingen in ons vakantiehuisje, en genieten we bijvoorbeeld van toostjes met luxe spreadjes en heerlijke olijven.

Vegan eten in de vakantieperiode

Toch ontdekken we telkens wel ergens een nieuw plekje waar plantaardige opties zijn, of iets aangepast kan worden. Zo ontdekten we in Durbuy het Italiaanse restaurant La Piazza, waar vega(n) opties zijn. En, hoogtepuntje van deze periode in de Ardennen: onze maaltijd in kasteel Radhadesh. Een grote schaal vol met allerlei plantaardige lekkernijen, wat hebben we gesmuld!

Vegan eten in de vakantieperiode

Thuis is het maken van maaltijden natuurlijk easy. Om het precies te doen zoals we zelf willen. We hebben echt veel zomerse dagen gehad, dus we hebben lekker veel salades gemaakt. En wat we ook zo leuk vinden: skottelbraaien. Een tafel vol lekkere dingen en een beetje braaien maar!

Vegan eten in de vakantieperiode

Hoe eet jij in de vakantie?

Dit bericht is geplaatst in Blog, Vakantie met de tags , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *