Vegan bourguignon

vegan bourguignonSommige recepten hebben weinig toelichting nodig. Dit is er één van. Af en toe kies ik er bewust voor om een recept te veganizen, en dat is bij dit recept ook het geval. En er kwam toch iets lekkers uit! Ik vermoed dat wij dit nog wel eens zullen eten het komende seizoen. Ik zou zeggen: probeer het gewoon eens!

Recept voor vegan bourguignon

Benodigdheden (voor 4 tot 6 personen)
•    Olijfolie
•    2 rode uien
•    4 teentjes knoflook
•    250 gram wortel
•    70 gram tomatenpuree
•    4 eetlepels bloem
•    200 ml rode druivensap
•    300 ml water
•    3 kruidenblokjes (Natur Compagnie)
•    4 eetlepels tijm
•    600 gram paddenstoelen
•    Een blik linzen (à 400 gram)
•    Zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze
•    Pel de uien en snijd ze grof in halve ringen.
•    Pel de knoflook en snijd fijn.
•    Snijd de wortel in blokjes of plakken.
•    Snijd of scheur de paddenstoelen in kleinere stukken.
•    Verwarm in een braadpan een beetje olijfolie.
•    Bak de rode ui en knoflook een paar minuten.
•    Voeg de wortel toe en bak 5 minuten mee.
•    Doe de tomatenpuree en bloem in de pan erbij en bak dit al roerend kort.
•    Schenk het rode druivensap erbij en roer totdat het een gladde saus is.
•    Zet het vuur hoog en kook het al roerend een paar minuten.
•    Voeg het water, de kruidenblokjes en tijm toe en breng opnieuw aan de kook.
•    Laat dit 10 minuten zacht pruttelen, roer af en toe.
•    Bak ondertussen in een koekenpan in een beetje olijfolie de paddenstoelen.
•    Breng op smaak met zwarte peper.
•    Laat de linzen uitlekken in een vergiet.
•    Doe de paddenstoelen en linzen in de braadpan erbij en verwarm het geheel nog 5 minuten.

Tips
•    Serveer met bijvoorbeeld gekookte aardappelen, aardappelpuree, rijst of bulgur;
•    Voeg eventueel een vleesvervanger toe, zoals vegan runderreepjes.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *