Traktatie voor op school

Traktatie voor op schoolMorgen is zoonlief jarig, hij wordt 5 jaar! En hij zit inmiddels op school, dus dan hoort een traktatie voor op school erbij. Omdat de kleuters om de week op woensdag vrij zijn en dat morgen ook zo is, mocht hij vanmorgen al trakteren. Alvast een beetje feest dus!

Onze zoon is echt een schat met eten, hij wil het liefste groente en fruit en we doen hem geen plezier met erg zoete dingen. Het was wat hem betreft dus goed om te trakteren op iets als komkommer of banaan. Maar we wilden er wel iets leuks van maken natuurlijk. Dus hebben we samen nagedacht over wat echt feestelijk is en wat de meeste kinderen ook lekker zullen vinden. Want ons kind kan dan misschien het liefste groente en fruit eten, veel andere kinderen niet ben ik bang.

Het zijn spiesjes geworden. Een spiesje met iets ziet er al direct feestelijk uit. Ik heb wraphapjes gemaakt en die eraan geprikt, met ertussen blauwe druiven. De wraphapjes heb ik eenvoudig gehouden, met een vrij neutrale tomatenspread en een beetje gemengde sla. Bovenin de spiesjes heb ik een vlaggetje in de bovenste druif gestoken voor een extra feestelijk effect. Ik wilde de spiesjes eerst op een grote schaal of bord leggen, maar toen ineens moest ik denken aan vroeger…

Ineens was daar die herinnering. Aan mezelf als klein meisje, met een traktatie, in de achtertuin, poserend voor een foto voordat ik naar school zou gaan. Spiesjes trakteerde ik! En mijn moeder had een halve kool bekleed met aluminiumfolie en daar de spiesjes rondom ingestoken. Dat zag er nog eens vrolijk en gezellig uit! Ik heb dus hetzelfde gedaan, en Thabo was er helemaal weg van, zo leuk! Bedankt voor het idee, mama 🙂

Wat laat jij je kind(eren) trakteren op school als ze jarig zijn? Ik ben benieuwd!

Dit bericht is geplaatst in Blog, Kinderen met de tags , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *