Top 5 zomerfruit

AardbeienHet fruit in de zomer is toch wel echt geweldig. Zo veel keus, zo veel variatie, het maakt me blij! Hier een overzichtje van mijn top 5.

1. Aardbei
Absoluut op nummer 1: de aardbei. Aardbeien zijn zoet, sappig en heerlijk. Te combineren met een stukje pure chocolade, in een smoothie, over een salade of op een volkoren speltbroodje.

2. Braam
Bramen zijn echt prachtige kleine vruchtjes om te zien en op te eten. Ze zijn lekker om baksels mee te maken, ik gebruik ze bijvoorbeeld in een bramencake of chocolade-bramencake. En natuurlijk voor ijsjes.

3. Pruim
Ze zijn er in verschillende soorten en kleuren: pruimen. Zo lekker! Om zo weg te eten, bij ons staan ze nooit zo lang. En ook met pruimen kan je lekker bakken. Een taart waar we onze vingers bij opeten is de pruimentaart.

4. Blauwe bes
Favoriet in havermoutmuffins: blauwe bessen. Maar ook om zo op te eten, door een fruitsalade of in een smoothie zijn ze erg lekker.

5. Mango
IJsjes, smoothies of gewoon zo aan stukjes, een mango kan niet ontbreken in mijn zomerfruit top 5!

Wat is jouw top 5?

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Top 5 zomerfruit

  1. Jacqueline schreef:

    Heerlijk dat zomerfruit! Bij mij op nummer een de framboos. Heerlijk, vooral grote Hollandse, mmmm. Daarna de aardbei, ook super!

  2. Henriëtte schreef:

    Bij mij ook de framboos op nummer 1!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *