Stads in een dorp

Stads Food & WineWat een heerlijk zomerse dag hadden we vandaag! Waarschijnlijk de laatste dit jaar, dus ik wilde er nog even van profiteren. Ik begon de dag met beeldhouwen in de zon, en vanmiddag heb ik samen met manlief en zoonlief lekker op een terrasje gezeten, om vervolgens met z’n drietjes nog even lekker in onze zwemkleding in de achtertuin te klieren met water! 🙂 Maar dat terrasje, daar wil ik iets meer over vertellen…

We hebben in Barneveld sinds kort een nieuw tentje: Stads Food & Wine. Ik zag het al direct langskomen op de social media, en we zeiden tegen elkaar: daar moeten we snel een keer naartoe! Dus toen we vandaag een terrasje wilden pakken, bedachten we dat we dat bij Stads zouden doen.

De naam alleen al vind ik leuk! Stads Food & Wine. Een beetje stad in ons dorp 😉 Omdat het in een winkelstraat zit had ik het van buiten al gezien en dat oogde al goed. Mooie grijze muur met strak geschilderde kozijnen, hippe en gezellige stoelen (die ook nog eens heel fijn blijken te zitten) en de glimp die ik van binnen opving nodigde uit om naar binnen te stappen.

Manlief koos voor een rosé, die hij lekker licht vond en goed vond passen bij het zomerse weer. Zoonlief had zin in appelsap, deze was biologisch en zonder toegevoegde suikers, wat fijn is. Hij vond het lekker en het rietje viel ook in goede aarde 😉 Ikzelf had verse sinaasappelsap. Geserveerd met een schijfje sinaasappel op de rand van het glas, wat altijd net even extra leuk staat.

Stads Food & Wine

Voor erbij kozen we voor groentehapjes en groentechips. Die groentechips is sowieso al reden voor mij om terug te gaan, zo lekker! Heel anders dan de groentechips die ik tot nu toe gewend ben. Er zaten zelfs sperzieboontjes in, grappig toch.

Ik sprak nog even met de eigenaresse, Mirjam de Graaff. We kletsten wat over o.a. voeding en ze vertelde dat ze altijd open staat voor het aanpassen van gerechten als het gaat om wensen of allergieën. Dat is dus goed nieuws, want dat betekent dat we er zeker nog eens naartoe gaan. Hoe leuk is het als je bijvoorbeeld een salade op de kaart ziet, maar hij is niet helemaal plantaardig, en men wil dat wel regelen?

Nu zaten we op het terras, maar binnen is het absoluut ook de moeite waard. Dus ookal is de zomer nu waarschijnlijk wel zo’n beetje afgelopen, naar deze leuke gelegenheid kunnen we ook in de herfst of winter gaan. Leuke aanwinst voor Barneveld!

Dit bericht is geplaatst in Blog, Recensies met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *