Snelle hap

Snelle hapSoms heb ik zin in een snelle hap. Geen vette snack en ook geen eten van de Chinees waar geraffineerd suiker in is verwerkt, maar gewoon een snelle hap. Wat de term al aangeeft: snel!

Dat kan bijvoorbeeld door standaard één of twee kant-en-klaar pizzabodems in huis te hebben. Het verdient niet de schoonheidsprijs, maar echt slecht is het ook niet voor een keer. Als je tenminste kiest voor de variant zonder suiker en E-nummers e.d. En die bestaan, te koop bij bijvoorbeeld de Natuurwinkel. Ik kies voor die van volkoren speltmeel, dan is het glutenarm.

Snel gaat dan ook echt snel: pizza’s uit de zak halen, tomatenpuree erop smeren, dan beleggen met wat je wilt. Restjes lenen zich hier uitstekend voor. Stukjes tomaat, wat paprika, paar olijven, etc. En hop, even de oven in en klaar!

Voorbeeldrecept voor snelle pizza

Benodigdheden voor 2 personen
•    Twee kant en klare pizzabodems van volkoren speltmeel
•    Twee blikjes à 70 gram tomatenpuree
•    300 gram courgette
•    Een stuk of wat olijven
•    100 gram zachte geitenkaas
•    Basilicum naar smaak

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden, tenzij de verpakking van de kant en klare pizzabodems anders aangeeft.
Besmeer de pizzabodems met de tomatenpuree.
Beleg het met de ingrediënten en bestrooi met basilicum.
Bak af in de oven voor 8 minuten, tenzij de verpakking anders aangeeft.
Geniet van je snelle hap!

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Snelle hap

  1. Sharon schreef:

    Leuk recept. Ik had alleen een vraagje. Waar koop je die pizza bodems?

    Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *