Snel en goed, gaat dat samen?

Snelle broccolischotelJe hoort vaak zeggen dat snel en goed niet samen kan gaan. Dat geldt weliswaar voor een heel aantal dingen misschien wel, maar met koken is dat niet per definitie waarheid.

Het klopt dat ik sinds we met name planten eten (groenten, fruit, noten, zaden) langer in de keuken sta dan voorheen. Dit komt omdat groenten wassen nu eenmaal meer tijd kost dan een snee brood smeren of omdat fruit schoonmaken om sapjes te persen iets is wat ik nooit deed. Omdat zelf je kruidenmixje maken meer tijd kost dan een kant en klaar pakje gebruiken. Ik klaag niet, want ik heb besloten dat ik mezelf en mijn gezin goed wil voeden, dan moet ik er ook iets voor over hebben. En bovendien: het is heerlijk om bezig te zijn met geweldige producten, vers uit de grond, van de boom of struik.

Maar ook ik heb niet altijd zin om uren in de keuken te staan. Als ik uit mijn werk kom, of als ik gewoon zo’n dag heb waarop ik nergens zin in heb, dan wil ik een snelle maaltijd. Maar nog steeds wel een gezonde maaltijd. Gelukkig zijn er zo veel mogelijkheden om binnen een half uur of zelfs een kwartier een maaltijd op tafel te zetten. Een maaltijd die ook nog eens gezond is en veel groenten bevat. Een broccolischotel is er één van. Mijn recept deel ik graag, want volgens mij heeft iedereen wel dagen waarop je eigenlijk geen zin hebt om te koken.

Recept voor snelle broccolischotel

Benodigdheden voor 2 tot 3 personen
•    650 gram broccoli
•    4 stengels bleekselderij
•    1 blikje (400 gram) tomatenblokjes
•    Basilicum
•    Een vleug chilipoeder
•    Peper
•    Een scheut olijfolie

Bereidingswijze
Snijd de roosjes van de broccoli en was het.
Was de bleekselderij en snijd in reepjes.
Kook de broccoli in een laagje water ongeveer 3 tot 5 minuten.
Verhit in een wok de olijfolie en smoor de bleekselderij terwijl de broccoli kookt.
Giet de broccoli af, doe het in de wok erbij en voeg ook de tomatenblokjes toe.
Doe de kruiden en peper er naar smaak bij.
Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Schep het af en toe om.
Eet smakelijk!

Tips
•    Serveer dit gerecht met rijst;
•    Wil je dit gerecht klaarmaken als je echt weinig tijd hebt? Snijd en was de broccoli dan bijvoorbeeld de avond van te voren.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Snel en goed, gaat dat samen?

 1. Ton schreef:

  Ha Paulien,

  Dit ga ik zeker een keer uitproberen, het is zo eenvoudig dat ik het waarschijnlijk zelfs zonder recept erbij kan onthouden 🙂

  Groet,
  Ton

 2. Paulien schreef:

  Hee Ton,

  Succes! 🙂

  Groet,
  Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *