Smaken combineren (met recept voor lunchsalade met avocado en appel)

Lunchsalade met avocado en appelBij recepten zeg ik wel eens ‘gebruik je eigen fantasie’ en ‘wees creatief’, waarmee ik bedoel dat je je niet exact aan mijn recept hoeft te houden. Wil je een ingrediënt wisselen voor iets wat je lekkerder vindt, of heb je iets niet in huis en iets anders wel, dan is dat geen probleem.

Natuurlijk kan je niet zó maar alles bij elkaar stoppen in één gerecht. Ja, dat kan wel, maar of het eindresultaat dan altijd even lekker is, is de vraag 😉 Sommige dingen passen beter bij elkaar dan andere. Ik vind het erg leuk om na te denken over welke smaken goed met elkaar combineren.

Van sommige soorten groenten en fruit weet je gewoon dat het lekker is bij elkaar. Andere dingen moet je soms gewoon uitproberen. De ene keer zal een groter succes zijn als de andere keer. Maar op den duur zal je merken dat het makkelijker wordt en dat je dingen steeds beter zult kunnen combineren.

Vandaag een recept voor een lunchsalade met o.a. avocado en appel. Ik kies als basis veldsla. Dit vind ik een heerlijke groene slasoort die een vrij neutrale smaak heeft en dus goed matcht met andere ingrediënten. Graag voeg ik peulvruchten toe aan mijn maaltijd, hier kies ik voor zwarte bonen. Ik doe er nog artisjokharten bij. Dan een avocado. Dat is echt een superfood. Gezond omdat-ie boordevol goede vetten en eiwitten zit. En nog lekker ook. Dan een appel, lekker fris erbij. Rozijnen voor een zoete twist. Amandelen voor een knapperige bite. En dan een heerlijke dressing van olijfolie, citroensap en zwarte peper.

Lunchsalade met avocado en appel

Recept voor lunchsalade met avocado en appel

Benodigdheden voor ongeveer 2 à 3 personen
•    75 gram veldsla
•    400 gram zwarte bonen
•    180 gram artisjokharten (uit een potje)
•    1 avocado
•    1 appel (of 2 kleine)
•    75 gram rozijnen
•    50 gram amandelen
•    2 eetlepels olijfolie
•    Citroensap naar smaak
•    Zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze
•    Was zo nodig de veldsla.
•    Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in stukjes.
•    Haal de schil van de avocado, verwijder de pit en snijd het in stukjes of partjes.
•    Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne partjes.
•    Hak de amandelen grof.
•    Doe alle bovenstaande ingrediënten in een schaal en meng het.
•    Meng in een kommetje olijfolie, citroensap en zwarte peper en sprenkel het over de salade.

Lunchsalade met avocado en appel

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *