Sinaasappelsap speciaal

Sinaasappelsap speciaalSapjes, ik ben er dol op. Verse sapjes, van fruit wat overheerlijk en gezond is. Vandaag een recept voor een sinaasappelsap speciaal.

Sap maak ik met een sapcentrifuge. Een ideaal apparaat om echt dunne, gladde sapjes te maken. Sap drink niet elke dag, zelfs niet elke week. Niet omdat ik het niet lekker vindt, maar omdat als je sap maakt de vezels uit het fruit en de groente gaan. De sapcentrifuge perst namelijk het sap uit je fruit en groente en dan blijft de pulp over. In de pulp zitten juist de vezels e.d., en in het sap blijven o.a. de suikers over. Nu is dat helemaal niet erg voor een keer, maar ik wil dat niet te vaak. Juist de combinatie van alles in ons groente en fruit, de combinatie van vezels, suiker, vitaminen, mineralen en alle bouwstoffen maakt dat het perfect voor ons is. Een smoothie bijvoorbeeld kan wel elke dag, want dan behoud je alles.

Af en toe sap is een feestje. Echt een traktatie. Je kunt volop variëren met smaken en dat vind ik zo leuk! Vandaag dus een recept voor een sinaasappelsap speciaal. Dit is geen sap alleen van sinaasappels, maar met nog lekkere toevoegingen. Lees snel verder.

Geniet jij graag van een sapje?

Recept voor sinaasappelsap speciaal

Benodigdheden voor een kan vol
•    10 sinaasappels
•    1 ananas
•    1 granaatappel
•    250 ml kokoswater

Bereidingswijze
•    Pel de sinaasappels.
•    Haal de schil van de ananas en snijd in stukken.
•    Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel, klik hier voor hoe je dat eenvoudig doet.
•    Doe de sinaasappels, ananas en granaatappelpitjes in de sapcentrifuge.
•    Schenk het sap in een kan en roer het kokoswater erdoor.
•    Geniet!

Tip
•    Zet het sap eventueel een tijdje in de koelkast, zodat je het lekker koel kunt drinken.

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *