SEM (Sla en Meer)

SEM (Sla en Meer)Laatst was ik in een voor mij nieuw restaurantje: SEM (Sla en Meer). En dat was absoluut niet de laatste keer! SEM zit in Amersfoort, voor ons is dat ongeveer 20 minuten rijden, we zijn er dus zo. Lees en kijk snel verder, dan zul je begrijpen waarom het voor herhaling vatbaar is.

SEM zit aan de Kortegracht, midden in het centrum. Qua bereikbaarheid perfect, er zitten verschillende parkeergarages in de omgeving. De locatie zit op een gezellige plek. Dagje winkelen, gezellig even wat drinken of lunchen bij SEM, perfect.

Bij binnenkomst oogt het direct gezellig. Knus, vrij eenvoudig, leuke sfeer. Stoelen en banken met hout, veel kussens, leuke krukjes, stellingkasten en natuurlijk een vitrine met overheerlijke verse ingrediënten voor de salades en meer.

SEM (Sla en Meer)     SEM (Sla en Meer)

SEM (Sla en Meer)     SEM (Sla en Meer)

SEM (Sla en Meer)     SEM (Sla en Meer)

Ik was samen met Thabo, mijn zoontje, en we zochten een plekje bij het raam. De bediening kwam direct naar ons toe, was vriendelijk en vrolijk. De eigenaar kwam ook even naar ons toe voor een praatje. Het is duidelijk dat hij passie heeft voor gezonde voeding en milieubewust is, en dat is gaaf.

Thabo en ik begonnen met een heerlijk vers bereid sapje, van rode biet, appel en gember.

SEM (Sla en Meer)

Als lunch kozen we beiden iets anders, we vinden het namelijk leuk om van elkaars eten te kunnen proeven 😉 Thabo ging voor brood met koriander houmous en ik nam een salade met kip van de vegetarische slager. Deze salade is standaard op de kaart niet helemaal vegan, maar wisselen van ingrediënten kan altijd bij SEM, dus het was eenvoudig om er een helemaal plantaardige lunch van te maken.

SEM (Sla en Meer)     SEM (Sla en Meer)

Wij kwamen vrij vroeg in de ochtend binnen, en we zagen het langzaam vol druppelen. Gezellig geroezemoes, ik houd ervan.

Nog een paar leuke en goede dingen om te noemen: wat over is kan je in een bakje mee naar huis nemen, alles van de kaart kan je ook afhalen, er wordt biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal gebruikt en of je nu vegan bent, een allergie hebt of suikervrij wilt eten: alles kan bij SEM!

PS We gingen niet met lege handen naar huis… Lees daarover binnenkort meer!

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *