Sapjes maken

Sapjes makenAl wel eerder schreef ik over dat ik het zo fijn vind om sapjes te maken. Sapjes van groenten, van fruit, met lekker kruiden erdoor, heerlijke combinaties zijn er te maken. Genieten vind ik het!

En sinds ik een nieuwe keukenmachine heb is sap maken en nog veel groter feest dan voorheen.

Afgelopen zaterdag heb ik een paar uur samen met een vriendin in de keuken gestaan, en hebben we wat lekkere combinaties uitgetest. Ik wil ze je niet onthouden, dus hierbij 6 recepten voor compleet verschillende sapjes.

Geniet ervan!

Recept voor komkommer-paprikasap

Benodigdheden voor ± 600 ml sap
•    1 komkommer
•    1 rode paprika
•    1 gele paprika
•    Een stukje verse gember

Bereidingswijze
•    Was de komkommer.
•    Was de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
•    Schil het stukje gember.
•    Snijd alles zo groot of klein dat het in jouw sapcentrifuge, slowjuicer of keukenmachine past.
•    En sappen maar!

Recept voor bloemkoolsap

Benodigdheden voor ± 400 ml sap
•    1/2 bloemkool
•    1 rode appel
•    300 gram wortels

Bereidingswijze
•    Snijd de bloemkool aan roosjes en was deze.
•    Was de appel en verwijder het klokhuis.
•    Was de wortels.
•    Snijd alles zo groot of klein dat het in jouw sapcentrifuge, slowjuicer of keukenmachine past.
•    En gaan met het apparaat!

Recept voor bleekselderijsap

Benodigdheden voor ± 400 ml sap
•    1/2 stronk bleekselderij
•    1 groene appel
•    Een stukje verse gember
•    Citroensap naar smaak

Bereidingswijze
•    Was de bleekselderij.
•    Was de appel en verwijder het klokhuis.
•    Schil het stukje gember.
•    Snijd alles zo groot of klein dat het in jouw sapcentrifuge, slowjuicer of keukenmachine past.
•    Doe citroensap erbij en klaar is je groene sapje!

Recept voor pompoensap

Benodigdheden voor ± 400 ml sap
•    ± 400 gram pompoen
•    1/2 ananas

Bereidingswijze
•    Was de pompoen en haal de pitten en draden eruit.
•    Haal de schil van de ananas.
•    Snijd alles zo groot of klein dat het in jouw sapcentrifuge, slowjuicer of keukenmachine past.
•    Geniet van je oranje sap!

Recept voor rode bietensap

Benodigdheden voor ± 400 ml sap
•    3 rode bieten
•    1 peer
•    300 gram wortels
•    Een stukje verse gember

Bereidingswijze
•    Was de rode bieten en snijd het bovenste en onderste kapje eraf.
•    Was de peer en verwijder het klokhuis.
•    Was de wortels.
•    Schil het stukje gember.
•    Snijd alles zo groot of klein dat het in jouw sapcentrifuge, slowjuicer of keukenmachine past.
•    Enjoy!

Recept voor appel-kiwisap

Benodigdheden voor ± 400 gram sap
•    4 rode appels
•    3 kiwi’s

Bereidingswijze
•    Was de appels en verwijder de klokhuizen.
•    Schil de kiwi’s.
•    Snijd alles zo groot of klein dat het in jouw sapcentrifuge, slowjuicer of keukenmachine past.
•    En genieten maar!

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Sapjes maken

  1. Bert schreef:

    leuk , interessant en gezond,
    dus zullen wij het tzt uit proberen

    • Paulien schreef:

      Beste Bert,

      Leuk om te horen! Ik ben benieuwd welke sapjes te gaat maken, en wat je ervan zult vinden.

      Geniet ervan!

      Groetjes,
      Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *