Sap met groenten

Sap ananas-aardbei-broccoliZoals je wel kunt merken ben ik in de sapsferen tegenwoordig 😉 (zie o.a. hier en hier). Ik geniet erg van vers sap en maak het dus graag. Natuurlijk is dat niet het enige wat ik neem. Het past wat mij betreft in een goed, gezond en gevarieerd eetpatroon.

Een goed, gezond en gevarieerd eetpatroon is voor mij veel groenten en fruit, met daarnaast noten, zaden, pitten en granen. En sap past daar dan prima bij. Ik heb het dan wel over vers sap, gemaakt van vers fruit en verse groenten, en zonder allerlei toevoegingen zoals je dat vaak vindt in kant en klaar sap uit de winkel.

Als ik aan iemand vertel dat ik sap (of smoothie) maak met ook groenten erin, dan kijkt men nog wel eens verbaasd, of soms trekt iemand zelfs een vies gezicht. Sowieso ben ik van: als je iets nog nooit hebt gehad weet je niet of het lekker of vies is. En echt, geloof mij: het is lekker! Anders zou ik het toch niet nemen? 😉

Wat heel toegankelijk is qua smaak in sap en smoothie is bijvoorbeeld spinazie of wortel. Wat al een veel specifieker smaak heeft is bijvoorbeeld rode biet. En iets als broccoli kan misschien even wennen zijn, maar zeker als het grootste deel van wat je in je sap stopt fruit is, dan kan je dat aan, echt 😉

Vandaag dus een recept voor sap met o.a. broccoli! 🙂

Recept voor ananas-aardbei-broccolisap

Benodigdheden
•    1 ananas
•    250 gram aardbeien
•    500 gram broccoli

Bereidingswijze
•    Haal de schil van de ananas (de kern kan je gewoon laten zitten)
•    Was de aardbeien (de kroontjes kan je gewoon laten zitten)
•    Was de broccoli (ook de stengel)
•    Doe alles in de sapcentrifuge en maak er een sap van.

Sap ananas-aardbei-broccoli

De inhoud en recepten op www.paulienvisscher.nl mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van bronvermelding en met een link naar het volledige artikel of recept.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *